Home ] [ De Voorbereiding ] Het Plan ] Laatste Nieuws ! ] India ] [ Nepal ] [ Indonesie ] [ Nieuw Zeeland ] [ Australie ] [ Paaseiland ] [ Bolivia ] [ Peru ] [ Equador ]

Email:jeroenclaudy@hotmail.com
Bijgewerkt op: 05/08/2000

Home

 

 

De voorbereiding

Er moet heel wat gebeuren! Daar komen we al snel achter als we ons eerste doe-lijstje maken. Er moet gespaard, gekocht, geregeld, gespoten, gebeld en gelezen worden.

De beslissing om voor een langere tijd te reizen was gemakkelijk genomen. Eigenlijk niet eens zo bewust maar dit idee werd steeds meer onderdeel van ons toekomstplan. De tijd is er nu rijp voor: allebei een paar jaar werkervaring en het geld bijelkaar kunnen sparen om er een jaar tussen uit te gaan.

Wat een heerlijk idee om je rugzak te pakken, afscheid te nemen en gewoon te gaan. Maar eerst moeten er nog heel wat dingen geregeld worden...

Vliegticket
De vliegreis regelen is natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Over de route waren we het al snel eens. Via Azie naar de familie in Australie en Zuid Amerika mocht ook niet ontbreken.

Een ticket regelen was een zware bevalling. Ontzettend veel mogelijkheden en het bleek al snel dat de dames van het reisburo hier niet dagelijks mee te maken hadden. Na de vele uren in de verschillende reisburos, hebben we toch besloten om het rechtsteeks met een vliegmaatschappij te regelen. De keuze is gevallen op een OneWorld ticket van Brittish Airways. Met dit ticket kunnen we  vliegen met de vliegmaatschappijen: Brittish Airways, Quantas, Iberia en San Chili.

Dit is een wereldticket waarmee je in elk continent 3 stopovers kunt maken en waarbij je het tijdstip en de bestemming van een vlucht onderweg nog kunt veranderen.

Het huis
Omdat we erg gehecht zijn aan ons huisje in Utrecht en het graag weer willen bewonen als we terug komen hebben we ervoor gekozen om het te verhuren.

Rotsvast en Direct Wonen zijn langs geweest om onze woning in het bestand op te nemen. Ons huis zal voor een jaar lang gemeubileerd verhuurd worden. Klinkt handig maar behalve de meubels zullen onze andere bezittingen wel verhuisd en opgeslagen moeten worden.

Inentingen
Vreemde landen, vreemde ziektes. Weer goede zaken gedaan met de GG&GD. We hebben flink ingekocht, vaccinaties tegen Hepatitus A en B, TBC, Typhus, Gele Koorts en pillen tegen Malaria.

Visa
Alleen voor Nepal, India en Austalië hebben we een visum nodig. We hadden het geluk om voor Australie nog een werkvisum te krijgen. Per 1 juli2000 is de leeftijdsgrens verschoven van 26 naar 30 jaar. Of we gaan werken weten we niet, maar we kunnen in ieder geval als we heimwee krijgen naar ons "9 tot 5" ritme voor maximaal 3 maanden bij dezelfde werkgever werken.

Inlezen
Claudy had al twee maanden voor vertrek vakantie en heeft al een flinke voorsprong opgebouwd. Met leesboeken, reisgidsen en internet hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid. Op internet kwamen we vele leuke sites tegen van mensen die op dezelfde manier aan het reizen zijn. Boordevol met tips, verhalen en doe-lijstjes. Erg handig!

Bagage
De bergen van Nepal koud, de woestijn in Australie heet, natte regenwouden, droge zoutvlaktes, Jeroen een warmbloed, Claudy een koukleum. Wat nemen we daar allemaal voor mee?

De rugzakken  van elk ongeveer 65 liter willen we natuurlijk zo licht en leeg mogelijk meenemen.  Het volgende gaat er in:

2 afritsbroeken, 4 shirts/hemdjes, een trui, een regenjas, sandalen, bergschoenen en wat doeken te gebruiken als rok, jurk, kussenof strandlaken.Verder nog een dunne slaapzak, muskietennet, fototoestel,diskman en wat medicijnen. En dan nog een mapje met foto's van onze familie, huis en vrienden in Nederland. Leuk om contact mee te leggen met de bevolking en handig op momenten van heimwee.

Contact
Telefonisch zijn we niet meer bereikbaar. De mobiele telefoon heeft Jeroen op zijn laatste werkdag moeten inleveren en in ons huis zitten het aankomende jaar andere mensen met een eigen aansluiting.  Je kan in "nood" wel altijd onze ouders bellen. (0316-224547/0314-681669). De post wordt per 1 augustus naar onze ouders in Didam/Wehl doorgestuurd. Zij regelen ook onze bankzaken hier.

Om  verder contact met het thuisfront te houden is het gebruik van deze machine onontbeerlijk. Zelfs in Delhi schijnen internetcafeetjes als paddestoelen uit de grond te springen. Deze site maken koste ons ook wat creatieve uurtjes, maar wel wat handiger dan lamme handen van het brieven schrijven. En niet te vergeten dat het thuisfront ons zo ook snel kan bereiken via email. Want de kans is groot dat als je brieven wilt sturen naar een tijdelijk verblijfsadres we misschien alweer op doorreis zijn. Als we wel lange tijd op 1 plaats blijven (ergens in Australie?) dan lezen jullie het wel.